Uitzending
De Halve Maan - 8-3-2013

8-3-2013

De Halve Maan

1067 x bekeken | 0 reacties
6
Premier Rutte zoekt brede steun in maatschappij en parlement om zijn plannen door Tweede Kamer en Eerste Kamer te loodsen. Oppositie is daarbij van grote waarde want de VVD en de PvdA hebben te weinig zetels voor een meerderheid in de Eerste Kamer. Bij ons te gast SP-leider Emile Roemer.

Yasmine Allas presenteerde vrijdag 1 maart haar nieuwe boek 'De Onvoltooide'. De presentatie werd ingeleid door Felix Rottenberg en het eerste exemplaar werd aangeboden aan Ellen ten Damme. Ze kreeg een 4 sterren recensie in de Volkskrant.

In onze rubriek 'de Column van de week' draagt journaliste en documentairemaakster, Fidan Ekiz haar column voor.

Sinds november 2011 woont Firdaous Oueslati,prominent lid van de Ennahda Partij, in TunesiŽ en schrijft ze mee aan de nieuw grondwet. Ze was al eerder bij ons te gast voor haar vertrek en is aanstaande vrijdag weer bij ons in de studio.

We besteden verder aandacht aan antisemitisme onder Turks, Nederlandse jongeren en de gevolgen voor hen die zich daar tegen uitspreken. We praten hier in de uitzending over met historicus, Tayvin BalÁik.

Deze uitzending van het programma De Halve Maan is uitgezonden op vrijdag 8 maart door NTR. Te gast waren Emile Roemer en Yasmine Allas. De presentatie was in handen van Aad van den Heuvel.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie