Uitzending
Buitenhof - Bodemloze put

Bodemloze put

Buitenhof

22-2-2009

| 1817 x bekeken | 0 reacties
7
Deze week werd bekend dat het budget voor de aanleg van de Amsterdamse Noord-Zuidlijn voor de zoveelste keer is overschreden. Het bouwproject lijkt steeds meer op een bodemloze put. In Buitenhof een gesprek met Geert Dales. Hij was wethouder van FinanciŽn toen de gemeenteraad besloot tot aanleg van de lijn. En een afscheidsinterview met Jeroen van der Veer, Chief Executive van Shell.

Noord-Zuidlijn
De aanleg van de Noord-Zuidlijn lijkt steeds meer op een bodemloze put waarin het Amsterdamse belastinggeld verdwijnt. Verantwoordelijk wethouder Herrema trad deze week af nadat bekend werd dat het budget voor de zoveelste keer was overschreden.
De commissie Veerman gaat nu onderzoek doen naar het risicomanagement bij de lijn. In Buitenhof een gesprek met Geert Dales. Hij was wethouder van FinanciŽn toen de gemeenteraad het definitieve ja-woord gaf voor het aanleggen van de lijn.

Royal Dutch Shell
Sinds 2004 geeft Jeroen van der Veer leiding aan Shell, een van de grootste olieconcerns ter wereld en de grootste multinational van Nederland. Deze week onderhandelde hij met de Russische president Medvedev over de exploratie van nieuwe gasvelden in SiberiŽ. In juni neemt Van der Veer afscheid en zondag is hij te gast in Buitenhof. Aan deze CEO de vraag hoe hij een wereldwijd bedrijf, waar miljarden in omgaan, door de huidige economische stormen loodst.

Presentatie: Peter van Ingen
Column: Max Pam
Eindredactie: Corinne Hegeman

Deze uitzending van het programma Buitenhof met de titel Bodemloze put is uitgezonden op zondag 22 februari door de VARA, de VPRO en de NPS. Te gast waren Geert Dales en Jeroen van der Veer. De presentatie was in handen van Peter van Ingen.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie