Uitzending
Buitenhof - 6-9-2009

6-9-2009

Buitenhof

1372 x bekeken | 0 reacties
6
Deze week in Buitenhof. Agnes Kant heeft haar eerste jaar als fractievoorzitter van de SP achter de rug. Hoe denkt de SP te gaan oogsten, wanneer er zoveel verworven rechten op de tocht lijken te staan? En de financiŽle crisis staat nog steeds boven aan de internationale agenda, maar lossen we hiermee de mondiale crisis op? In een brainstormsessie buigen Herman Wijffels, oud-topman bij de Wereldbank en Rick van der Ploeg, hoogleraar in Oxford zich over de echte crisis in de wereld.

Fractievoorzitter SP
Anderhalve week voor Prinsjesdag komt Agnes Kant naar Buitenhof. De Algemene Beschouwingen naderen. Haar eerste jaar als fractieleider van de SP zit er op en de gemeenteraadsverkiezingen komen er aan. Hoe denkt ze te gaan oogsten wanneer zoveel verworven rechten op de tocht lijken te staan. En wat is het antwoord van de SP op het snel oplopende begrotingstekort?

Naar een nieuwe wereldorde
De aanpak van de financiŽle sector staat nog steeds centraal. De druk op bankiers om hun excessief bonusbeleid op de schop te nemen neemt met de dag toe. Europese ministers van FinanciŽn pleiten met ingezonden brieven voor een radicaal ander systeem. De wereld lijkt in de ban van de bonus. Het beteugelen van de graaicultuur staat boven aan de internationale agenda. Maar lossen we hiermee de mondiale crisis op? Een brainstormsessie met Herman Wijffels, oud-topman bij de Wereldbank en Rick van der Ploeg, hoogleraar in Oxford over de echte crisis in de wereld.

Presentatie: Rob Trip
Columniste: Dťsanne van Brederode
Eindredactie: Corinne Hegeman

Deze uitzending van het programma Buitenhof is uitgezonden op zondag 6 september door de VARA, de VPRO en de NPS. Te gast waren Agnes Kant, Dťsanne van Brederode, Herman Wijffels en Rick van der Ploeg. De presentatie was in handen van Rob Trip.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie