Uitzending
Buitenhof - 22-6-2008

22-6-2008

Buitenhof

1352 x bekeken | 0 reacties
6
Deze week in Buitenhof: Frans Timmermans, staatssecretaris Europese Zaken, ziet nieuwe kansen voor Europa ondanks het Ierse Nee. Een gesprek met Kris Peeters, minister-president van Vlaanderen, over de relatie tussen Vlaanderen en Nederland. En Rabobank-bestuurder Hans ten Cate stopt na 34 jaar met bankieren. Hij spreekt onder andere over risico nemen en over wat voedsel met bankieren te maken heeft.

Frans Timmermans
Staatssecretaris voor Europese Zaken Frans Timmermans ziet nieuwe kansen voor Europa ondanks het Ierse Nee. Het continent lijkt mede dankzij onderlinge samenwerking opmerkelijke veerkracht te tonen in de economische crisis. Hij legt uit waarom volgens hem de bevolkingen van Ierland, Tjechie – en eerder Nederland en Frankrijk – grote moeite hebben met het nieuwe verdrag van Lissabon. En moeten landen die langere tijd voor vertraging zorgen bij het Europese integratieproces gevraagd worden de EU te verlaten?

Kris Peeters
België mag dan al geruime tijd in een politieke crisis verkeren, met Vlaanderen gaat het goed. De economie draait als een tierelier en er is sprake van een nieuw Vlaams zelfbewustzijn. Niet alleen ten aanzien van de Walen, maar ook ten aanzien van de ‘Hollanders’. Is er aan onze zuidgrens een nieuw land ontstaan, maar hebben wij dat alleen nog niet in de gaten? In Buitenhof Kris Peeters, minister-president van Vlaanderen, over de relatie tussen Vlaanderen en Nederland.

Hans ten Cate
Na ruim 34 jaar bankieren houdt Rabobank-bestuurder Hans ten Cate het voor gezien. In die tijd werkte hij als topbankier voor ABN AMRO en later de Rabobank. In Buitenhof een gesprek over risico nemen en internationaal bankieren. Over het verschil tussen ABN AMRO en de Rabobank. Over wat voedsel met bankieren te maken heeft.


Presentatie: Rob Trip.
Column: Jos de Beus.
Einredactie: Corinne Hegeman.

Deze uitzending van het programma Buitenhof is uitgezonden op zondag 22 juni door de VARA, de VPRO en de NPS. Te gast waren Frans Timmermans en Jos de Beus. De presentatie was in handen van Rob Trip, Clairy Polak en Peter van Ingen.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie