Uitzending
Buitenhof - 14-9-2008

14-9-2008

Buitenhof

1567 x bekeken | 0 reacties
7
Een gesprek met oud-minister van FinanciŽn Gerrit Zalm. En een discussie over kernenergie tussen Peter Vogtlšnder (voorzitter Energieraad), Femke Bartels (Greenpeace Nederland) en Kees Hummelen (hoogleraar chemie aan de RUG en mede-uitvinder van de plastic zonnecel).

Gerrit Zalm
Aan de vooravond van Prinsjesdag een gesprek met oud-minister van FinanciŽn Gerrit Zalm. De tegenwoordige CFO van de DSB bank werpt zijn licht op de financiŽle en economische politiek van het kabinet Balkenende. Is het beleid van zijn opvolger Wouter Bos om de koopkracht en de bestedingen op peil te houden niet een riskante koers? Is het niet veel verstandiger nu reserves op te bouwen om - als het volgende jaar nog zwaarder weer wordt - de economie beter in balans te houden?
Buitenhof werpt ook een blik op de rol van Zalm bij de DSB bank.

Het nucleaire dilemma voorbij
Kernenergie: politiek is het onderwerp weer helemaal uit de taboesfeer. Maar leidt deze hernieuwde discussie niet de aandacht af van andere belangrijke vragen. Zetten we in ons energie- en klimaatbeleid wel voldoende in op besparingen en alternatieve brandstoffen? En hoe staat het eigenlijk met onze inspanningen om duurzame technologie te bevorderen?
In Buitenhof een discussie tussen Peter Vogtlšnder (voorzitter Energieraad), Femke Bartels (Greenpeace Nederland) en Kees Hummelen (hoogleraar chemie aan de RUG en mede-uitvinder van de plastic zonnecel).

Presentatie: Rob Trip
Columnist: Jos de Beus
Eindredactie: Corinne Hegeman

Deze uitzending van het programma Buitenhof is uitgezonden op zondag 14 september door de VARA, de VPRO en de NPS. Te gast waren Jos de Beus, Gerrit Zalm en Femke Bartels. De presentatie was in handen van Rob Trip.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie