Uitzending
Buitenhof - 15-6-2008

15-6-2008

Buitenhof

1625 x bekeken | 0 reacties
6
Deze week in Buitenhof. De stijl van D66 oppositieleider Alexander Pechtold is goed voor veertien zetels in de peilingen. Wat is het geheim van Pechtold en zijn democraten, die tot voor kort nauwelijks nog een reden van bestaan leken te hebben? Een exclusief interview met de nieuwe directeur van het Rijksmuseum Wim Pijbes. En een gesprek met politiek filosoof Luuk van Middelaar die de moeizame verhouding tussen de Europese politiek en de burgers analyseert.

Alexander Pechtold
De stijl van oppositieleider Alexander Pechtold is goed voor veertien D66 zetels in de peilingen. De kleine partij, die nu drie zetels heeft, drukt als geen ander haar stempel op het politieke debat en discours. Wat is het geheim van Pechtold en zijn democraten, die tot voor kort nauwelijks nog een reden van bestaan leken te hebben? Hoe ziet zijn strategie voor de toekomst eruit, welke thema’s geven D66 haar bestaansrecht? En neemt D66 genoegen met het antwoord van de premier over de kosten van het Koningshuis?

Wim Pijbes
Een exclusief interview met de nieuwe directeur van het Rijksmuseum Wim Pijbes. Moet het Rijksmuseum kiezen voor internationale allure of nationale trots? En is het voor het museum nog mogelijk kunst te kopen nu de prijzen wereldwijd ongekende hoogten hebben bereikt.

Luuk van Middelaar
Politiek filosoof Luuk van Middelaar analyseert de moeizame verhouding tussen de Europese politiek en de burgers, naar aanleiding van het Ierse ‘nee’. Wat is de onderstroom van het verzet van de burgers tegen wat Brussel bedenkt en verzint? Is er nu met de afwijzing van het Verdrag van Lissabon door Ierland sprake van een crisis in Europa en zo ja, hoe ernstig is dat dan?
Luuk van Middelaar woont in Brussel en werkt daar nu aan een boek over de veranderingen in Europa. Hij was eerder politiek assistent van EU-commissaris Bolkestein.

Live vanuit Studio Plantage te Amsterdam interviews en debatten.

Presentatie: Peter van Ingen
Column: Max Pam
Eindredactie: Corinne Hegeman

Deze uitzending van het programma Buitenhof is uitgezonden op zondag 15 juni door de VARA, de VPRO en de NPS. Te gast waren Max Pam, Alexander Pechtold, Luuk van Middelaar en Wim Pijbes. De presentatie was in handen van Peter van Ingen.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie