Uitzending
AVRO's Kunstuur - 5-3-2011

5-3-2011

AVRO's Kunstuur

1244 x bekeken | 0 reacties
6
Een verkorte versie van de documentaire De Denker van Anna. In deze documentaire wordt de restauratie van het beroemde werk Le Penseur (De Denker) van de Franse beeldhouwer Auguste Rodin gevolgd. In 2007 werd het beeld uit de tuin van het Singer Museum ontvreemd.

Architecturen. In de laatste aflevering van de zesdelige serie Architecturen deze week aandacht voor de toekomst van de architectuur. De crisis heeft veel veranderd, budgetten zijn kleiner geworden en architecten hebben een nieuwe weg in moeten slaan om zich klaar te maken voor de toekomst. Aan het woord komen Ton Venhoeven en de architecten van 2012 Architecten.

Zomaar Kunst. In Zomaar Kunst vertelt een kunstliefhebber over een werk bij hem of haar thuis. In deze aflevering vertelt Esther Vischer over het schilderij Crash dat geschilderd is door Ad Kuiper. Hij maakte dit schilderij omdat hij door de gladheid tegen de auto van zijn buren was aangereden, namelijk Esthers ouders. Het schilderij laat zien wat deze gebeurtenis voor Ad betekende.

4 Art. In 4 Art staat elke aflevering het werk van een hedendaagse beeldend kunstenaar centraal. Valentijn Byvanck, directeur van het Nationaal Historisch Museum, bezoekt deze week de tentoonstelling Tronies van Marlene Dumas in het Haus der Kunst in München. Marlene Dumas is een van de belangrijkste vrouwelijke kunstenaars van dit moment. Opvallend is de aangrijpende wijze waarop haar portretten emoties weten bloot te leggen.

Deze uitzending van het programma AVRO's Kunstuur is uitgezonden op zaterdag 5 maart door de AVRO. Te gast was Ton Venhoeven.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble Black Five Days 5 dagen écht de beste aanbiedingen Bekijk nu!