Uitzending
AVRO's Kunstuur - 19-3-2011

19-3-2011

AVRO's Kunstuur

1184 x bekeken | 0 reacties
6
Bart Rutten, conservator van het Stedelijk Museum Amsterdam, bezoekt de eerste grote solo tentoonstelling 'Suspension of Disbelief' van kunstenaar Gabriel Lester in museum Boijmans Van Beuningen en ontmoet de kunstenaar in museum De Paviljoens in Almere. Lester interesseert zich voor de menselijke eigenaardigheid grip te willen hebben op een ongrijpbare wereld.

Verborgen Collecties (2/8). In deze achtdelige serie worden bedrijfscollecties, museale verzamelingen in depots en privécollecties die normaal gesproken niet zomaar toegankelijk zijn aan het licht gebracht. Een bezoek aan professor Nasser D. Khalili in London. Een deel van zijn beroemde verzameling islamitische kunst is tot en met 17 april te zien tijdens de tentoonstelling 'Passie voor perfectie' in De Nieuwe Kerk in Amsterdam.

Museumgasten. Bert Kuizenga en de Belgische schrijfster Kristien Hemmerechts bezoeken het museum van Hedendaagse Kunst Antwerpen (MuHKA). De museumgasten ontdekken dat het idee achter een kunstwerk toch wel erg belangrijk is. Want wat betekent een steen met een zwart gat erin? Waarom bedenkt een kunstenaar een 'vormen- alfabet'? En waarom staan er rijen doorzichtige flessen gevuld met verschillende gekleurde vloeistoffen op de grond?

Art XS. Kinderen geven hun mening over een kunstwerk. Hans den Hartog Jager bekijkt samen met Marijn het kunstwerk 'Klapperschroef-rugzak-met vliegenier' uit 2005 van de Belgische kunstenaar Panamarenko in het Gemeentemuseum in Den Haag. Worden Marijns dromen over naar school vliegen waarheid?

Deze uitzending van het programma AVRO's Kunstuur is uitgezonden op zaterdag 19 maart door de AVRO. Te gast waren Bert Kuizenga, Hans den Hartog Jager en Kristien Hemmerechts.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie