Uitzending
AVRO's Kunstuur - 26-3-2011

26-3-2011

AVRO's Kunstuur

1932 x bekeken | 0 reacties
6
Museumgasten gaat naar de TEFAF. Frans Leidelmeijer en oud-hockeyinternational en kunstenaar Margje Teeuwen nemen een kijkje op deze grote en zeer gewaardeerde internationale kunst- en antiekbeurs in Maastricht. Het topstuk dit jaar is een schilderij van Rembrandt dat te koop is voor ongeveer 34 miljoen euro, maar er is veel meer moois te zien. Terwijl ze de vele standhouders passeren merken ze dat ze vooral getroffen worden door kunst die emotie oproept.

Verborgen Collecties. In de achtdelige serie Verborgen Collecties worden bedrijfscollecties, museale verzamelingen in depots en privécollecties die normaal gesproken niet zomaar toegankelijk zijn, aan het licht gebracht. De derde aflevering laat de passie van Jef Rademakers voor de Nederlandse en Vlaamse Romantici zien. Thuis, te midden van zijn collectie schilderijen uit de Nederlandse Romantiek, legt hij uit waar zijn passie voor deze negentiende-eeuwse kunst vandaan komt.

Weldoeners. Tijdens de nieuwe serie Weldoeners aandacht voor mensen die binnen het Prins Bernard Cultuurfonds bijzondere culturele fondsen hebben opgericht. Deze week bezoeken we door het Ahrend Fonds ondersteunde ontwerpers en kunstenaars die hebben meegewerkt aan de tentoonstelling 'Misfit' van Hella Jongerius in Museum Boijmans Van Beuningen. En we ontmoeten vogelliefhebbers Wim Huijskens en Johanna Boon die met hun fonds de restauratie van het vogelhuis in de Amsterdamse dierentuin Artis ondersteunen.

4 Art. In 4 Art staat elke aflevering het werk van een hedendaagse beeldend kunstenaar centraal. Ann Demeester, directeur van het kunstencentrum De Appel, bekijkt deze week beeldend werk en een performance van kunstenares Jennifer Tee in Museum De Paviljoens in Almere. Jennifer Tee reist de hele wereld over en pikt overal symbolen, voorwerpen en rituelen mee die ze in haar kunstwerken verwerkt. Website: kunstuur.avro.nl.

Deze uitzending van het programma AVRO's Kunstuur is uitgezonden op zaterdag 26 maart door de AVRO. Te gast waren Frans Leidelmeijer, Jef Rademakers en Margje Teeuwen.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie