Uitzending
AVRO's Kunstuur - 19-2-2011

19-2-2011

AVRO's Kunstuur

1399 x bekeken | 0 reacties
6
In 4 Art bezoekt Ann Demeester, directeur van het kunstencentrum De Appel, het werk van politiek kunstenaar Jonas Staal in de door de PVV en de VVD geďnitieerde 'vrijdenkersruimte' in het Van Abbemuseum. Zijn werk behandelt de relatie tussen kunst, politiek en ideologie en is daarom regelmatig aanleiding voor publiek debat.

Architecturen (4/6)
Deze week aandacht voor jonge, talentvolle architecten. Florian Idenburg woont en werkt in New York. Welke kansen ziet hij in deze tijd? En de twee jonge architectenbureaus M.E.S.T. en DUS Architects laten hun vernieuwende projecten zien.

Zomaar Kunst
Een kunstliefhebber vertelt over een werk bij hem of haar thuis. Hans en Ireen zochten een kunstwerk voor in de keuken. Het werd Lotte au cidre van de Franse kunstenares Marie Godest. Hoewel ze het werk erg bling-bling vinden, past het wel bij hun smaak.

Museumgasten
In Museumgasten bezoeken twee bekende Nederlanders een museum in Nederland. Kunstenaar Mirko Krabbé en musicalster Brigitte Heitzer gaan deze week naar het Stedelijk Museum Schiedam. Ze bekijken de vaste collectie van het museum en laten zich verwonderen door de tijdelijke tentoonstellingen met landschapsfoto's van Gerco de Ruijter en bouwsels van Andrei Roiter.

Deze uitzending van het programma AVRO's Kunstuur is uitgezonden op zaterdag 19 februari door de AVRO. Te gast waren Brigitte Heitzer en Jonas Staal.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie