Uitzending
AVRO's Kunstuur - 2-4-2011

2-4-2011

AVRO's Kunstuur

2439 x bekeken | 0 reacties
7
Verborgen Collecties: de privécollectie van Anno Lampe en Lex Plompen. Ze verzamelen al sinds hun studietijd actuele kunst, maar gingen pas professioneel verzamelen vanaf het moment dat ze gingen samenwonen. Inmiddels bestaat hun collectie uit ruim 350 objecten en schilderijen die op alle mogelijke plaatsen in huis terug te vinden zijn.

Museumgasten. In Museumgasten bezoeken twee bekende Nederlanders een museum in Nederland. Deze week reizen schrijver Gustaaf Peek en actrice Jelka van Houten vanuit de Randstad naar het Rijksmuseum Twenthe in het oostelijke Enschede. Daar krijgen ze een mooi overzicht de Nederlandse kunstgeschiedenis tussen de dertiende en de negentiende eeuw. Ook bezoeken ze een expositie van de vrij onbekende achttiende-eeuwse schilder Nicolaas Verkolje en ontdekken ze zijn specialiteit: 'mezzotint'.

Weldoeners. De nieuwe serie Weldoeners geeft aandacht aan mensen die binnen het Prins Bernard Cultuurfonds bijzondere culturele fondsen hebben opgericht. Deze week: het Peter Paul Peterich Fonds. Voorzitter Jasper Peterich bezoekt Coralie Vogelaar en Melanie Bonajo op de Rijksacademie. Daarnaast laat Sjarel Ex, de directeur van Museum Boijmans van Beuningen de collectie prachtige tekeningen zien die het museum heeft kunnen aanschaffen met dank aan het fonds.

4 Art. In 4 Art staat deze week het werk van kunstenaar Hans van Houwelingen centraal. Hij staat bekend om zijn veelzijdige en kritische blik op kunst in de openbare ruimte. Kunstcriticus en schrijver Hans den Hartog Jager reist samen met hem langs zijn kunstwerken. Zo lopen ze over grafstenen in Vijfhuizen en bezoeken een 35 meter hoge zuil in Lelystad.

Deze uitzending van het programma AVRO's Kunstuur is uitgezonden op zaterdag 2 april door de AVRO. Te gast waren Gustaaf Peek, Hans den Hartog Jager, Jelka van Houten en Sjarel Ex.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble Black Five Days 5 dagen écht de beste aanbiedingen Bekijk nu!