Uitzending
AVRO's Kunstuur - 29-1-2011

29-1-2011

AVRO's Kunstuur

1380 x bekeken | 0 reacties
6
Architecturen. De economische crisis zorgt in deze sector naast ongenoegen en moeilijkheden ook voor nieuwe uitdagingen en kansen. Deze week start Architecturen met Ben van Berkel van UNStudio en de architecten van MVRDV. Zij kijken terug op de afgelopen twintig jaar, een periode waarin Nederland zichzelf als architectuurland op de kaart zette.

Art XS. In Art XS geven kinderen hun mening over een kunstwerk. Deze week bekijkt Hans den Hartog Jager samen met Siebe het kunstwerk Sir Walter Scott, 2010 van kunstenaar Mike Bouchet in het Cobra Museum in Amstelveen.

Museumgasten. In Museumgasten bezoeken twee bekende Nederlanders een museum in Nederland. Ter ere van de 200ste aflevering vroeg het programma aan het publiek welk museum favoriet is. Het nieuwe seizoen opent daarom met een bezoek van Ernst DaniŽl Smid en Tanja Jess aan het Spoorwegmuseum in Utrecht!

4 Art. In 4 Art staat elke aflevering het werk van een hedendaagse beeldend kunstenaar centraal. Bart Rutten is conservator bij het Stedelijk Museum Amsterdam en bekijkt deze week het werk van de jonge kunstenaar Maartje Korstanje. Hij bezoekt hiervoor het Zeeuws Museum in Middelburg en gaat naar galerie Upstream in Amsterdam.

Deze uitzending van het programma AVRO's Kunstuur is uitgezonden op zaterdag 29 januari door de AVRO. Te gast waren Tanja Jess, Ernst DaniŽl Smid, Hans den Hartog Jager en Ben van Berkel.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie