Uitzending
AVRO's Kunstuur - 12-3-2011

12-3-2011

AVRO's Kunstuur

1357 x bekeken | 0 reacties
7
Verborgen Collecties. Bedrijfscollecties, museale verzamelingen in depots en privécollecties die normaal gesproken niet zomaar toegankelijk zijn worden aan het licht gebracht. In de eerste aflevering de omvangrijke en internationale kunstverzameling van Joop van Caldenborgh: de Caldric Collectie. Verborgen Collecties brengt een bezoek aan zijn depot en beeldentuin en volgt hem bij de opbouw van de tentoonstelling I promise to love you in de Kunsthal in Rotterdam. Daar is een deel van deze indrukwekkende collectie nog tot en met 15 mei 2011 te zien.

Museumgasten. In Museumgasten brengen acteur Hugo Metsers jr. en de Belgische presentatrice Evi Hanssen een exclusief bezoek aan het gloednieuwe museum MAS (Museum aan de Stroom) in Antwerpen. Het museum is nog leeg, maar de museumgasten bekijken met directeur De Pauw in het depot alvast een deel van de maritieme en volkenkundige collectie. Daarnaast bewonderen zij samen met architect Willem Jan Neutelings de bijzondere architectuur van het museum.

Art XS. In Art XS geven kinderen hun mening over een kunstwerk. Deze week bekijkt Hans den Hartog Jager samen met Lotus het kunstwerk The Fountain uit 1999 van de bekende Nederlandse CoBrA kunstenaar Karel Appel in het Cobra Museum in Amstelveen.

4 Art. In 4 Art bezoekt kunstcriticus en schrijver Hans den Hartog Jager het atelier en de solotentoonstelling van Marijn van Kreij in Galerie Paul Andriesse in Amsterdam. Deze jonge kunstenaar geeft in zijn werk op speelse en humoristische wijze commentaar op het idee van originaliteit en authenticiteit door veelvuldig te kopiëren, te herhalen en te citeren.

Deze uitzending van het programma AVRO's Kunstuur is uitgezonden op zaterdag 12 maart door de AVRO. Te gast waren Hugo Metsers, Hans den Hartog Jager, Willem Jan Neutelings en Evi Hanssen.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie