Uitzending
AVRO's Kunstuur - 26-2-2011

26-2-2011

AVRO's Kunstuur

2123 x bekeken | 0 reacties
6
Museumgasten Irene van de Laar en Bram Peper bezoeken het Nederlands Fotomuseum in Rotterdam. Daar ontmoeten ze de Spaanse fotograaf Chema Madoz die zonder digitale nabewerking zijn foto's tot visuele poŽzie maakt. Daarnaast bekijken ze de expositie 'Angry' met foto's waarin radicalisering onder jongeren centraal staat en bezoeken ze het restauratieatelier.

Architecturen. In de serie Architecturen worden nieuwe kansen binnen de architectuur onderzocht. Maar hoe ziet dat er dan uit in de praktijk? Aan het woord komen Jan Konings, ontwerper van publieke ruimtes en de architecten van Next Architects.

Art XS. In Art XS geven kinderen hun mening over een kunstwerk. Justus en Hans den Hartog Jager gaan naar het Singer in Laren om te kijken naar het schilderij 'Gezicht op de Dam' uit 1891 van de beroemde Nederlandse schilder Hendrik Breitner.

4 Art. In 4 Art staat elke aflevering het werk van een hedendaagse beeldend kunstenaar centraal. Bart Rutten is conservator van het Stedelijk Museum Amsterdam en bekijkt het werk van Pieter Engels in Museum Jan Cunen in Oss. De expositie die daar te zien is, biedt een overzicht van het zeer diverse oevre van Engels, wiens unieke kunstproductie vooral in de jaren '60 een voortrekkersrol innam.

Deze uitzending van het programma AVRO's Kunstuur is uitgezonden op zaterdag 26 februari door de AVRO. Te gast waren Bram Peper, Hans den Hartog Jager en Irene van de Laar.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie