Uitzending
AVRO's Kunstuur - 12-2-2011

12-2-2011

AVRO's Kunstuur

1331 x bekeken | 0 reacties
6
Museumgasten Mariska Hulscher en Bavo Galema nemen de kijker mee naar het nieuwe Louwman Museum in Den Haag. Het oude museum knapte uit haar jasje. Het gloednieuwe gebouw huisvest nu de omvangrijke collectie oude auto's die de familie Louwman in 1934 begon te verzamelen.

Architecturen. In aflevering drie van Architecturen: wat zijn de mogelijkheden voor de architect in deze tijd en hoe kan de crisis omgezet worden in nieuwe kansen? Nanne de Ru van Powerhouse Company laat zien hoe facetten uit eerdere ontwerpen kunnen worden vertaald naar de huidige tijd. Erik Rietveld en Ronald Rietveld van Rietveld Landscape geven hun visie op leegstand van gebouwen.

Art XS. In Art XS geven kinderen hun mening over een kunstwerk. Hans den Hartog Jager is vandaag op pad met David in het Cobra Museum te Amstelveen. Zij bekijken het kunstwerk Bright and white amateurgolf, 2010 van kunstenaar Mike Bouchet.

4 Art. In 4 Art staat elke aflevering het werk van een hedendaagse beeldend kunstenaar centraal. In deze aflevering van 4 Art bezoekt Valentijn Byvanck een solotentoonstelling van beeldend kunstenaar Roy Villevoye in Motive Gallery in Amsterdam Noord. Daarna bezoekt Valentijn het atelier van de kunstenaar. De ontmoetingen en ervaringen die Villevoye op zijn reizen heeft, vormen de basis voor zijn kunst.

Deze uitzending van het programma AVRO's Kunstuur is uitgezonden op zaterdag 12 februari door de AVRO. Te gast waren Mariska Hulscher, Hans den Hartog Jager en Bavo Galama.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie