Uitzending
AVRO's Kunstuur - 7-5-2011

7-5-2011

AVRO's Kunstuur

1240 x bekeken | 0 reacties
6
Hollandse Nieuwe: Afl. 1. Kunstliefhebbers Sjoeke Benoist en Ger Buurman bezoeken het Gemeentemuseum in Den Haag om een recente aankoop, de Cell XXVI van de Frans-Amerikaanse kunstenaar Louise Bourgeois te bekijken. Daarna nemen ze een kijkje in het Letterkundig Museum waar ze het net aangekochte manuscript 'Ik Jan Cremer' van schrijver en kunstenaar Jan Cremer aanschouwen. Beide aankopen onderwerpen ze aan een kritische beoordeling.

Prix de Rome 2011. Deze week start een nieuwe reeks uitzendingen over de Prix de Rome, een prestigieuze Nederlandse staatsprijs voor kunstenaars en architecten tot 35 jaar. De genomineerde kunstenaars van deze kunstprijs worden geportretteerd. Dit jaar zijn er vier genomineerde videokunstenaars die meedingen naar de prijs: Pilvi Takala, Priscila Fernandes, Vincent Vulsma en Ben Pointeker. Op 11 juni toont Kunstuur de bekendmaking van de winnaar van de Prix de Rome 2011.

Verborgen Collecties: Opnieuw aandacht voor de tentoonstelling De Collectie Verrijkt. In dit derde en laatste deel volgt kunsthistoricus Jhim Lamoree wederom curator Peter Hecht bij het samenstellen van deze bijzondere tentoonstelling met diverse bruiklenen van meesterwerken van Jeroen Bosch, Pieter Bruegel de Oude, Rubens, Rembrandt, Dürer en Titiaan.

4 Art. Valentijn Byvanck, directeur van het Nationaal Historisch Museum, bekijkt deze week zeefdrukken in Museum De Lakenhal in Leiden van kunstenaar Jan Rothuizen. Jan Rothuizen is niet iemand die je vaak terugvindt in een atelier. Hij wandelt door steden en noteert en fotografeert wat hij ziet. Thuis verwerkt hij alles in een soort atlas met tekeningen en commentaar. Veel steden zijn al door hem vastgelegd, maar aan Amsterdam, zijn geboortestad, was hij nog niet toegekomen. Daar is nu verandering in gekomen.

Deze uitzending van het programma AVRO's Kunstuur is uitgezonden op zaterdag 7 mei door de AVRO. Te gast waren Jan Cremer, Jeroen Bosch en Jhim Lamoree.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie