Uitzending
AVRO's Kunstuur - 14-5-2011

14-5-2011

AVRO's Kunstuur

1504 x bekeken | 0 reacties
6
Verder: Hollandse Nieuwe. Kunstliefhebbers Michel Penders en Puck van der Meer bezoeken het Stedelijk Museum in Den Bosch om een recente aankoop, de sieradencollectie van ontwerpster Emmy van Leersum, te bezichtigen. Daarnaast bezoeken ze Museum Catharijneconvent waar ze het net aangekochte schilderij 'De Vier Kerkvaders' van Abraham Bloemaert uit 1632 bekijken. Beide aankopen onderwerpen ze aan een kritische beoordeling.

Verborgen Collecties. Kunsthistoricus Jhim Lamoree praat met Annabelle Birnie, directeur ING Art Management, over het ontstaan, de functie en de toekomst van de ING bedrijfscollectie die bestaat uit meer dan 15.000 kunstwerken. Ze bezoeken het hoofdkantoor in Amsterdam en het filiaal voor Private Banking op de Herengracht. Het blijkt het Mekka voor de hedendaagse figuratieve kunst te zijn met werken van o.a. Iris van Dongen, Viktor & Rolf en Studio Job.

4 Art. Het werk van een hedendaagse beeldend kunstenaar: Hans den Hartog Jager, kunstcriticus en schrijver, bezoekt het atelier en de tentoonstelling 'Vorschau' van kunstenaar Robert Zandvliet in Galerie Onrust in Amsterdam. Voor Robert Zandvliet staat het schilderen als ambacht voorop, hij werkt dan ook met een bijzondere verfsoort: temperaverf.

Deze uitzending van het programma AVRO's Kunstuur is uitgezonden op zaterdag 14 mei door de AVRO. Te gast waren Hans den Hartog Jager en Jhim Lamoree.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie