Uitzending
AVRO's Kunstuur - 30-4-2011

30-4-2011

AVRO's Kunstuur

1587 x bekeken | 0 reacties
6
Den Haag onder de Hemel (Afl. 2) wordt een kleurrijk en boeiend beeld van de rijkdom en vorm van de Chinese hedendaagse kunst geschetst. Kunstuur volgt de kunstenaars Cang Xin en Sui Jianguo. Den Haag onder de Hemel is een gezamenlijk project van Stichting Den Haag Sculptuur en Museum Beelden aan Zee. In een verrassende tentoonstelling tonen ze vanaf 6 juni monumentale beelden en installaties van Chinese topbeeldhouwers op diverse locaties in Den Haag.

Verborgen collecties. Bedrijfscollecties, museale verzamelingen in depots en privécollecties die normaal gesproken niet zomaar toegankelijk zijn worden aan het licht gebracht. In de zesde aflevering van Verborgen Collecties opnieuw aandacht voor de tentoonstelling 'De Collectie Verrijkt. In dit tweede deel volgt kunsthistoricus Jhim Lamoree wederom curator Peter Hecht bij het samenstellen van deze bijzondere tentoonstelling met diverse bruiklenen van meesterwerken van Jeroen Bosch, Pieter Bruegel de Oude, Rubens, Rembrandt, Dürer en Titiaan.

Zomaar Kunst. In Zomaar Kunst vertelt een kunstliefhebber over een werk bij hem of haar thuis. Vanwege Koninginnedag deze week een herhaling waarin Malouel l'Hoest vertelt over 'het stukje Nederland aan haar muur', het kunstwerk 'Queen Beatrix' van kunstenaar Joseph Klibansky. Volgens Malouel staat op het schilderij al het goede van Nederland afgebeeld.

4 Art. Bart Rutten, conservator van het Stedelijk Museum Amsterdam, bezoekt deze week het werk van de bekende Nederlandse fotografe Rineke Dijkstra. De tentoonstelling 'The Krazy House' die voor de eerste maal in Nederland geëxposeerd werd in De Hallen in Haarlem, bestaat uit een reeks foto's, genomen in België, Kroatië, Polen en Amerika, én een 4-kanaals videoprojectie van dansende adolescenten in Liverpool.

Deze uitzending van het programma AVRO's Kunstuur is uitgezonden op zaterdag 30 april door de AVRO. Te gast waren Jeroen Bosch en Jhim Lamoree.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie