Uitzending
Altijd Wat - 8-5-2012

8-5-2012

Altijd Wat

1385 x bekeken | 0 reacties
4
De laatste woorden van Willem van Oranje
Mijn God, heb medelijden met mij en met dit arme volk. Dit zouden de legendarische laatste woorden van Willem van Oranje zijn geweest. Maar kun je na zon fataal schot nog een woord uitbrengen? Na vijf jaar onderzoek is een groep wetenschappers er uit: Willem van Oranje heeft onmogelijk een woord kunnen uitspreken. Maar is dat wel zo? Was hij wel op slag dood? Moeten zijn laatste woorden uit de geschiedenisboekjes worden gehaald? Altijd Wat zoekt het uit.

Het gesprek: Concentratiekamp Noord-Korea ontvlucht
Het gesprek is deze week met Shin Dong Hyuk. Hij werd in 1982 geboren en groeide op in Kamp 14, n van de zes concentratiekampen in Noord-Korea, waar tot op de dag van vandaag honderdduizenden mensen worden vastgehouden. Deze gevangenen van de staat hebben levenslang, net als hun ouders en hun kinderen. Als jongetje moest Shin Dong Hyuk toezien hoe zijn moeder, na voorbereidingen voor een vluchtpoging, werd opgehangen. Als een van de weinigen wist hij zelf het kamp en het land wel te ontvluchten.

Stadslandbouw Rotterdam
Daarnaast een reportage over de stadslandbouw in en om Rotterdam. Welke band heeft Rotterdam met de boeren direct buiten de stad? En is de stadslandbouw een romantisch ideaal of opent het een venster naar de toekomst en een nieuwe manier van omgaan met onze omgeving?

Deze uitzending van het programma Altijd Wat is uitgezonden op dinsdag 8 mei door de NCRV. De presentatie was in handen van Ghislaine Plag.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie