Uitzending
Altijd Wat - 10-4-2012

10-4-2012

Altijd Wat

1336 x bekeken | 0 reacties
6
Ouders: verbied online sekspraat met minderjarigen
Het voeren van seksuele gesprekken door volwassen met minderjarigen op internet moet strafbaar worden. Dat vindt de overgrote meerderheid van ouders (90 procent), aldus een onderzoek van het tv-programma Altijd Wat (NCRV) en magazine J/M Ouders naar de gevaren op internet voor kinderen.

Grooming of digitaal kinderlokken
Grooming is digitaal kinderlokken. De kinderlokker doet zich voor als een leuke jongen of een leuk meisje en probeert op die manier in contact te komen met jonge meisjes. Als het vertrouwen gewonnen is, probeert de 'groomer' intieme foto's, beelden of details te verkrijgen. Het slachtoffer heeft niets door en als het wel iets doorkrijgt, kan gedreigd worden met publicatie van de gegevens. Een lastig probleem, want hoe houd je als ouders greep op het surfgedrag van je kind, en hoe kom je er achter dat dat chatvriendinnetje stiekem een vieze man is? In onze animatie zetten we de feiten en cijfers op een rij.

Eigen aardappels eerst?
In deze Feit of Fictie aandacht voor Nederland als aardappelland. We verbouwen, eten en exporteren veel aardappelen. Toch ligt de opslag van boeren op dit moment vol aardappelen en ligt de nieuwe oogst buitenlandse aardappelen inmiddels in de winkel. Dit tot frustratie van een aantal boeren die een lading eigen piepers uit protest gratis weggeeft. Verdringt de buitenlandse aardappel de Nederlandse? Wordt het niet tijd voor een slogan als 'eigen aardappel eerst'?

Werk - fotograaf Chris de Bode
Een portret van fotograaf Chris de Bode. Hij maakt onder meer aangrijpende fotodocumentaires over kinderen in ontwikkelingslanden.

Publieke omroep niet duur
We gaan de barricade op tegen mogelijke nieuwe bezuinigingen. Het kabinet onderhandelt nu koortsachtig over nieuwe bezuinigingen en de publieke omroep is voor een aantal politieke partijen een gewild doelwit. In onze grafische rubriek Altijd Wat Wijzer worden de feiten en cijfers over ons publieke bestel, dat één van de goedkoopste van Europa blijkt te zijn, op een rij gezet.

Deze uitzending van het programma Altijd Wat is uitgezonden op dinsdag 10 april door de NCRV. De presentatie was in handen van Ghislaine Plag.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie