Uitzending
Altijd Wat - 15-5-2012

15-5-2012

Altijd Wat

1019 x bekeken | 0 reacties
4
Dinsdag 15 mei in Altijd Wat

Waar kun je het beste overleven in crisistijd? Het NCRV-programma Altijd Wat maakt een rondrit door de provincie Zeeland. De Zeeuwen kennen het laagste werkloosheidscijfer van Nederland en zelfs een van de laagste in heel Europa. Daarnaast zijn er meerdere redenen om in Zeeland te wonen: geen files, veel ruimte, de meeste zonne-uren, lage huizenprijzen en Zeeuwse mosselen. Maar waarom trekken vooral jongeren en hoger opgeleiden de provincie uit om toch hun geluk in de Randstad te zoeken? Altijd Wat zoekt het antwoord op deze vraag.

In de rubriek Feit of Fictie de voor- en nadelen van het vrijgeven van foto’s en namen in een opsporingsonderzoek. Twee weken geleden werden twee mannen opgepakt voor de overval met dodelijke afloop op een Haagse juwelier. Maar zijn deze verdachten nu op voorhand niet al publiekelijk veroordeeld, omdat justitie hun privacygegevens bekend heeft gemaakt? Hoe groot is de kans dat zij straks strafvermindering krijgen van de rechter, omdat hun foto door de politie is verspreid?

En een gesprek met Sybrand Van Haersma Buma. Hij is de grootste kanshebber voor het lijsttrekkerschap van de CDA. Maar wat weten wij van deze politicus? Wat drijft hem in de politiek? We spreken Van Haersma Buma in zijn geboortedorp Workum in Friesland, waar zijn vader burgemeester was

Deze uitzending van het programma Altijd Wat is uitgezonden op dinsdag 15 mei door de NCRV. Te gast was Sybrand van Haersma Buma. De presentatie was in handen van Ghislaine Plag.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie