Uitzending
Altijd Wat - 17-4-2012

17-4-2012

Altijd Wat

1242 x bekeken | 0 reacties
6
Drie portretten van kinderen in Oeganda
Stop maar met ontwikkelingshulp. Je hoort het steeds vaker. Maar wat betekent dat bijvoorbeeld voor kinderen in Oeganda die van hulp afhankelijk zijn? In de Week van het Kind, een actie van de samenwerkende kinderhulporganisaties, portretteert Altijd Wat drie kinderen in Kigungu, Oeganda. Aidah van 10, Kenneth van 13 en Josef van 14 jaar. Alle drie komen ze uit gebroken gezinnen en worden ze op lokaal niveau ondersteund. Bekijk alvast de eerste beelden van de reportage,

Wie is de baas over jouw identiteit?
In de rubriek Feit of Fictie de vraag: ben je nog wel de baas over je eigen identiteit? De digitale schaduw die we met zijn allen achterlaten op het internet wordt steeds groter. Facebook, e-mail, Google, Twitter, online bankgegevens, medische gegevens, pensioenfondsen... Iedere Nederlander komt inmiddels voor in gemiddeld 1500 verschillende databestanden en dagelijks worden privť gegevens van anderhalf miljard internetgebruikers verzameld, gekoppeld, bewerkt en verkocht. Bekijk de reportage

Het gesprek: TunesiŽ na de Arabische Revolutie
Het gesprek van deze week komt vanuit het land waar de Arabische Revolutie vorig jaar begon: TunesiŽ. De EU-gezant in dat land, de Nederlander Ad Koetsenruijter zat er middenin. Hij blikt terug en vooruit op de ontwikkelingen in het land waar de dictator verdween maar de orthodoxe islam oprukt.

Animatie: 400 jaar haat-liefde verhouding Nederland en Turkije
Dinsdag begint het staatsbezoek aan ons land van de Turkse president GŁl. Aanleiding is de viering van 400 jaar betrekkingen van Nederland met Turkije. In de Altijd Wat Wijzer aandacht voor een bijzondere haat-liefde verhouding die ooit begon met een tulp.

Column: Rob Wijnberg introduceert mediareductie
Rob Wijnberg reageert in zijn column op het optreden van John Leerdam bij Giel op 3FM. Wij onthouden politici aan die ene uitglijder die ze maken, omdat het eindeloos wordt herhaald in de media. Rob noemt dit mediareductie.

Deze uitzending van het programma Altijd Wat is uitgezonden op dinsdag 17 april door de NCRV. Te gast was Rob Wijnberg. De presentatie was in handen van Ghislaine Plag.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie