Uitzending
Altijd Wat - 22-5-2012

22-5-2012

Altijd Wat

1295 x bekeken | 0 reacties
4
Dinsdag 22 mei in Altijd Wat

Bittere armoede is dichterbij dan we denken. Volgens de laatste Europese cijfers wordt de kloof tussen rijk en arm in België steeds groter. In Altijd Wat een reportage uit Antwerpen. Hier heeft vooral onder allochtone inwoners de armoede hard toegeslagen.

In de rubriek Feit of Fictie: het Nederlandse volk is het ongeduldigste ter wereld. Dat bericht verscheen de afgelopen twee weken in zestig verschillende media. Bron is een onderzoek van creditcardmaatschappij American Express. Klopt dit? En wat zit hierachter?

In de portretrubriek Zing,Vecht,Huil, Bid, Lach: Henk van Gurp, insectenkok. Elders in de wereld een lekkernij, maar wij moeten er nog aan wennen. Henk van Gurp leert ons hoe smakelijk sprinkhanen of meelwormen kunnen zijn.

Verder Het Gesprek met Suus Jonkers. Toen ze 9 jaar oud was, besefte ze voor het eerst dat zij anders was dan haar familie. Suus groeide op als enige ‘normale intelligente’ dochter van zwakbegaafde ouders. Die kregen uiteindelijk vijf kinderen waar ze niet goed voor konden zorgen. Hoe was dat mogelijk en hoe heeft het haar leven bepaald?

In de Altijd Wat Wijzer vanavond: Goudeerlijk. Door de economische crisis en de fors gestegen goudprijzen is er een ware goudkoorts ontstaan. Maar waar komt dat goud eigenlijk vandaan,wie verdienen eraan en bestaat er zoiets als fout en eerlijk goud?

Deze uitzending van het programma Altijd Wat is uitgezonden op dinsdag 22 mei door de NCRV. De presentatie was in handen van Ghislaine Plag.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie