Uitzending
Altijd Wat - 12-6-2012

12-6-2012

Altijd Wat

2265 x bekeken | 0 reacties
4
Dinsdag 12 juni in Altijd Wat

Deze week een reportage over de plastic soep, een grote hoeveelheid grote en minuscule deeltjes van plastic afval in de Stille Oceaan, ter grootte van Frankrijk, Portugal en Spanje samen. Het wordt alleen maar meer. Ook bij ons in de buurt. Zo wordt in onze eigen Noordzee steeds meer plastic afval gevonden. Hoe schadelijk is het en wat is onze eigen verantwoordelijkheid? Altijd Wat volgt de route van het plastic: van doucheputje tot Noordzee.

In de rubriek Feit of Fictie aandacht voor de vraag: leidt een blauw sportveld tot betere prestaties? Blauw wordt dé kleur in de sport. Of je het nou over hockey, tennis of biljarten hebt, steeds meer sporters sporten op een blauwe ondergrond. Voetbalclub Telstar wil zelfs op blauw gras gaan voetballen. Maar waarom?

Ook een gesprek met Wieke Biesheuvel, al 20 jaar columnist voor de Libelle en de dochter van Barend Biesheuvel, Wilfred Scholten spreekt met haar over haar vader, hoe het is om de dochter van een premier te zijn, haar emigratie naar Zambia en haar ervaringen met ontwikkelingshulp.

In de Altijd Wat Wijzer alles over armoede in Nederland. Volle terrassen, afgeladen karretjes in de supermarkten en lange rijen voor de pretparken. Je zou bijna denken dat het geen crisis is. Toch is er steeds meer armoede, ook onder werkende Nederlanders.

Tot slot het tweede portret uit de rubriek Zing Vecht Huil Bid van een sporter die naar die naar de Olympische Spelen in Londen gaat: rolstoeltennister Aniek van Koot.

Deze uitzending van het programma Altijd Wat is uitgezonden op dinsdag 12 juni door de NCRV. Te gast was Wieke Biesheuvel. De presentatie was in handen van Ghislaine Plag en Wilfred Scholten.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie