Uitzending
Altijd Wat - 19-6-2012

19-6-2012

Altijd Wat

1198 x bekeken | 0 reacties
6
Dinsdag 19 juni in Altijd Wat

In de zomer van 2011 vluchtten duizenden Afrikanen voor het oorlogsgeweld in Libië. Vooral zwarte Afrikanen werden bedreigd door militairen van Gadaffi. Een groep van honderd Afrikanen komt via het eiland Lampedusa in de Italiaanse Alpen terecht. Zij worden gehuisvest in een verlaten ski-oord op 1800 meter hoogte. Inmiddels hebben ze onderdak gekregen in een paar dorpjes in de vallei, leren ze Italiaans en doen ze vrijwilligerswerk. Hoe vergaat het deze groep bijzondere vluchtelingen? Wij volgden drie van hen: Ibrahim, Seikuh en Martin.

Het gesprek is deze week met meesterinterviewer, theaterdier, sportgek en schrijver Wilfried de Jong. Frénk van der Linden fietst met deze alleskunner de ‘Rotte-route’, onder de rook van Rotterdam.

In de rubriek Feit of Fictie: kunnen we de vele verkiezingspeilingen wel geloven? Wordt het Roemer of Rutte? Als je de peilingen mag geloven, wordt het een heuse strijd tussen deze twee. De verkiezingsprogramma’s zijn nog niet eens klaar of er wordt nu al volop gespeculeerd. Begin juni heeft de VVD 29 zetels bij onderzoeksbureau TNS NIPO, 32 bij Synovate, en 26 bij Maurice de Hond. Hoe betrouwbaar zijn die peilingen? We zochten het uit.

Tot slot het derde portret uit de rubriek Zing Vecht Huil Bid van een sporter die naar de Olympische Spelen of Paralympische Spelen in Londen gaat: trampolinespringster Rea Lenders.

Deze uitzending van het programma Altijd Wat is uitgezonden op dinsdag 19 juni door de NCRV. Te gast waren Frénk van der Linden en Wilfried de Jong. De presentatie was in handen van Ghislaine Plag.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie