Uitzending
3 op Reis - Siberië III - Wild Coast

SiberiŽ III - Wild Coast

3 op Reis

28-2-2010

| 2904 x bekeken | 0 reacties
6
Floortje houdt ook in aflevering 22 het hoofd koel tijdens haar trip door openluchtvriezer SiberiŽ. Tijdens Stalin's schrikbewind vonden veel tegenstanders van het regime de dood in deze onherbergzame provincie. Floortje bezoekt enkele gedenkplekken en ontdekt dat de huidige Siberische gastvrijheid juist weinig te wensen over laat. Dennis baant zich ondertussen een weg door de Wild Coast van Zuid-Afrika, een waar backpackerswalhalla. Naast genieten moet hij ook aan de slag: een muziekinstrument maken, de lokale taal leren en Afrikaans openbaar vervoer begrijpen vormen slechts enkele van zijn uitdagingen!

Floortje in Siberie III
In dit derde deel van Floortje's reis door Siberisch Rusland komt ze aan in Verkhoyansk. In dit plaatsje is de laagste temperatuur ooit gemeten, bijna -70 įC.Onder het bewind van Stalin werden er miljoenen gevangenen naar dit gebied gestuurd, waar ze vervolgens onder erbarmelijke omstandigheden dwangarbeid moesten verrichten.

Floortje bezoekt een aantal plekken waar de slachtoffers van deze werkkampen op een traditionele manier herdacht worden. Dit doet ze samen met de burgemeester die zijn uiterste best doet om Floortje een zo prettig mogelijk verblijf te geven.

Dennis in Zuid Afrika Ė Wild Coast
Deze week gaat Dennis naar de Zuid Afrikaanse Wild Coast. Zijn reis begint in Coffee Bay. Een hemel voor backpackers, waar Dennis zijn eigen Djembť maakt en een bezoek brengt aan een lokale medicijnman. Ook krijgt Dennis een cursus Xosa, de taal uit de Oost-Kaap provincie.

De volgende dag vertrekt Dennis dieper het land in. De lodge waar Dennis overnacht beloofd een gratis overnachting wanneer je er met het openbaar vervoer naar toe komt. Natuurlijk gaat Dennis deze uitdaging aan. Echter blijkt dit nog niet zo makkelijk te zijn als gedacht...

Deze uitzending van het programma 3 op reis met de titel SiberiŽ III - Wild Coast is uitgezonden op zondag 28 februari door LLINK. De presentatie was in handen van Floortje Dessing, Sebastiaan Labrie en Daphne Bunskoek.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble TV winactie Zet je beknibbel-wekker op Knibble en doe mee! Doe mee!