Uitzending
3 op Reis - Florida - Krasnojarsk

Florida - Krasnojarsk

3 op Reis

7-3-2010

| 4921 x bekeken | 0 reacties
7
In de 23ste aflevering vervolgt Floortje haar bibbertoer langs de poolcirkel. In het land van de haast onuitspreekbare plaatsnamen is deze week het mistige Krasnojarsk aan de beurt. De inwoners lijken gewend te zijn aan de temperatuur, die doorgaans niet boven een ijzige -30 uitkomt! Dexter, Cubanen, orkanen en speedboten. Hitte, Art Deco, alligators, Miami Vice, en CSI: Daphne zoeft door het kleurrijke Florida deze week! Vanuit de beroemde strandstad Miami rijdt ze naar het Zuid-Oostelijke puntje van de VS, namelijk de Florida Keys.

Daphne in Florida
Daphne rijdt over één van de mooiste routes van de VS. Haar reis begint in Miami, waar ze via Little Havana de Overseas Highway opgaat, om uiteindelijk naar de Florida Keys te rijden.

Ze overnacht in een prachtige lodge waar ze ‘s morgens samen met de witstaarthertjes ontbijt. De kleine hertjes zijn normaal gesproken nauwelijks te spotten, maar met Daphne in de buurt verschijnen ze in grote getale.

Floortje in Krasnojarsk
Floortje is aangekomen in Krasnojarsk. Deze Russische stad is in de winter gehuld in mist en kraakt van de kou, met een temperatuur die niet boven de min 30 graden komt. Floortje verbaast zich over de vrouwen in bontmantels en op hoge hakken.

Dat -30 écht steenkoud is ondervindt ze aan den levende lijve wanneer de auto het begeeft. Dan duurt anderhalf uur wachten op vervangend vervoer opeens een eeuwigheid! Uiteindelijk beklimt Floortje samen met een Russische gids een berg met spectaculair uitzicht.

Deze uitzending van het programma 3 op reis met de titel Florida - Krasnojarsk is uitgezonden op zondag 7 maart door LLINK. De presentatie was in handen van Floortje Dessing, Sebastiaan Labrie en Daphne Bunskoek.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble TV winactie Zet je beknibbel-wekker op Knibble en doe mee! Doe mee!