Uitzending
3 op Reis - Noorwegen II - Johannesburg

Noorwegen II - Johannesburg

3 op Reis

4-4-2010

| 2775 x bekeken | 0 reacties
6
Voor Floortje is de (pool)cirkel deze week rond. Na een bijzondere rondreis keert ze eindelijk terug in Noorwegen, maanden geleden haar startpunt. De dagen zijn extreem kort, Floortje en haar crew hebben maar een paar uur daglicht voordat zij de poolnacht weer in gaan, op bezoek bij de Sami, het rendiervolk. Sebastiaan gaat ondertussen op onderzoek uit in de Zuid-Afrikaanse hoofdstad Johannesburg, wat komende zomer onderdak zal bieden aan het Oranjelegioen. Sebastiaan neemt de stad alvast onder de voetballoep!

Floortje in Noorwegen
Na een half jaar rond de poolcirkel te hebben gereisd, is Floortje weer terug bij haar beginpunt: Noorwegen. Dit keer is ze er echter tijdens de kortste dag van het jaar. Na slechts twee en een half uur daglicht gaat de zon in het hoge Noorden van Noorwegen dan ook al weer onder. Floortje bezoekt hier de oorspronkelijke bewoners; de Sami, ook wel het rendiervolk genoemd.

Sebastiaan in Johannesburg
Johannesburg zal dit jaar, dankzij het Wereld Kampioenschap voetbal, het middelpunt van de wereld zijn. Sebastiaan onderzoekt wat onze jongens, en natuurlijk de supporters, kunnen verwachten. Zo bezoekt Sebastiaan ook de wijk Soweto. Deze township wordt voor veel supporters hoogstwaarschijnlijk de tijdelijke thuishaven. Er is namelijk een groot tekort aan hotelkamers voor de vele voetbalfans.
Naast verschillende wijken en hotels onderzoekt Sebastiaan ook het uitgaansleven en de veiligheid van Johannesburg.

Deze uitzending van het programma 3 op reis met de titel Noorwegen II - Johannesburg is uitgezonden op zondag 4 april door LLINK. De presentatie was in handen van Floortje Dessing, Sebastiaan Labrie en Daphne Bunskoek.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble TV winactie Zet je beknibbel-wekker op Knibble en doe mee! Doe mee!