Uitzending
Vrw. zkt. Knst. - 5-5-2010

5-5-2010

Vrw. zkt. Knst.

850 x bekeken | 0 reacties
6
De zusjes Leschan
De drie Nederlandse werkten in de jaren ’30 als zangtrio in Italië, onder de naam Trio Lescano. Benito Mussolini was dol op hun muziek, het schijnt zelfs dat hij verliefd was op één van de meisjes. Maar wist hij toen al dat zij joods waren? De zusjes worden bij theatergroep Orkater weer tot leven gewekt, in de muzikale voorstelling ‘De Meisjes van Mussolini’. Isolde ging bij ze langs.

Nelly Frijda
‘Ik hield van Hitler’ is de provocerende titel van een nieuw toneelstuk van Ton Vorstenbosch en Kiek Houthuijsen. De uitspraak komt uit de mond van Winifred Wagner, schoondochter van de beroemde componist. Zij vond Hitler vooral een ‘charmante en romantische man’…. Hoe kun je nou van Hitler houden? Misschien dat het weet, zij speelt Winifred Wagner.

Ed van Thijn
Ed van Thijn schreef de afgelopen jaren drie autobiografische boeken over zijn leven als joodse jongen tijdens de oorlog. Die boeken zijn vorig jaar gebundeld, in 'Het verhaal en daarna'. Vrw. zkt. Knst. sprak toen met hem.

Deze uitzending van het programma Vrw. zkt. Knst. is uitgezonden op woensdag 5 mei door de NPS. Te gast waren Nelly Frijda en Ed van Thijn. De presentatie was in handen van Isolde Hallensleben.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie