Uitzending
Vrw. zkt. Knst. - 7-4-2010

7-4-2010

Vrw. zkt. Knst.

680 x bekeken | 0 reacties
6
Deze week gaat bij het Nationale Ballet de voorstelling ‘Theme and Variations’, naar het gelijknamige ballet van George Balanchine, in premičre. Naast Balanchine omvat het programma ook werk van William Forsythe, David Dawson én Hans van Manen. Van hem zal ‘Two’ te zien zijn, een ballet-voor-twee. Zoals Van Manen graag mag zeggen, in navolging van Balanchine: ‘Een ballet voor 1 danser is een solo, een ballet voor 2 dansers een verhouding’.
‘Two’ wordt nu ingestudeerd en Rachel Beaujean, voormalig Van Manen-danseres en muze, is repetitor.
Hoe dans je een Van Manen?

In Utrecht wordt op 7 april ‘Trajectum Lumen’, geopend, een lichtkunstroute. Diverse kunstenaars ontwierpen een ‘lichtspoor’ door de oude binnenstad van Utrecht. Dan mag u denken aan een halo boven de daken, aan projecties in en op kerken en aan dansende lichtstralen in de werfkelders aan de gracht.
Een route die’s nachts als leidraad kan dienen.

In de bioscopen draait de film Nowhere Boy, over de tienerjaren en de eerste rock'n roll-schreden van John Lennon, midden jaren 50. Ter gelegenheid daarvan verzamelde zo ongeveer iedere Nederlandse artiest met een diepe Lennon-passie zich in de Amsterdamse Melkweg om onder leiding van presentator Leo Blokhuis zijn oeuvre door te nemen. Verslag van een gedenkwaardige avond.

In 'Op de valreep': het Rotterdamse festival Motel Mozaďque en de theatervoorstelling 'Tussen' van Boukje Schweigman.

Deze uitzending van het programma Vrw. zkt. Knst. is uitgezonden op woensdag 7 april door de NPS. De presentatie was in handen van Isolde Hallensleben.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie