Uitzending
Vrw. zkt. Knst. - 9-6-2010

9-6-2010

Vrw. zkt. Knst.

792 x bekeken | 0 reacties
6
Op zo’n 5000 vierkante meter staat de morbide wereld van Atelier van Lieshout uitgestald. Een enorme spermacel, een baarmoeder waarin je kunt wegdromen, een darmkanaal als barretje: dat zijn nog heel vriendelijke objecten. Maar het toekomstbeeld dat spreekt uit het meest recente werk is wel even slikken. Atelier van Lieshout staat onder leiding van beeldend kunstenaar Joep van Lieshout en hij toonde Isolde zijn ‘Infernopolis’….

Deze week zijn de verkiezingen. Met de economische crises en de komende bezuinigen staat ook de culturele sector flink onder druk. Cultuur is een linkse hobby, volgens Geert Wilders. Hoe somber is het scenario voor musici, acteurs, dansers en kunstenaars? En wat moet je stemmen als je een kunst- en cultuurliefhebber bent? We vroegen het aan diverse culturele boegbeelden, waaronder Hans van Manen, Freek de Jonge en Hans Dagelet.

Juni is de Maand van het Spannende boek. En zoals de boekenweek altijd opent met het boekenbal, zo begint de Maand van het Spannende Boek altijd met “The Power of Plots”. Dit jaar staan de thrillers uit de Scandinavische landen centraal, want die zijn razend populair in Nederland, en ver daarbuiten. Waarom eigenlijk? Wat heeft Stieg Larsson dat Appie Baantjer niet heeft?

In 'Op de valreep' deze week het 'DokuArts'-festival' in het Eye Instituut Amsterdam en de installatie 'Disorient' van kunstenares Fiona Tan in het Museum voor Moderne Kunst Arnhem.

Deze uitzending van het programma Vrw. zkt. Knst. is uitgezonden op woensdag 9 juni door de NPS. Te gast waren Freek de Jonge, Hans Dagelet en Hans van Manen. De presentatie was in handen van Isolde Hallensleben.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie