Uitzending
Vrw. zkt. Knst. - 21-4-2010

21-4-2010

Vrw. zkt. Knst.

735 x bekeken | 0 reacties
6
Het korte verhaal is booming business en om het nog een extra impuls te geven organiseert verhalenschrijfster Sanneke van Hassel in de Balie in Amsterdam, een heel weekend rond Het Verhaal: Hotel van Hassel. Met loungebarretjes, boekwinkeltjes en boudoirtjes voor intieme 1-op-1-gesprekken met schrijvers uit binnen- en buitenland.

Kunstbende bestaat 20 jaar. Ooit opgericht om jongeren te interesseren voor kunst en cultuur, en uitgegroeid tot een landelijke wedstrijd in allerlei categorieën: dans en dj, taal en theater, mode en muziek. In het verleden leverde dat winnaars op als Trijntje Oosterhuis, Claudia de Breij en Abdelkader Benali. Voor deze jubileumeditie krijgen oud-deelnemers die destijds de finale verlóren de kans om zich te revancheren, op ‘Het Zoete Wraak-podium’. Welke verliezers van toen zijn de winnaars van nu?

De Amsterdamse zanger en gitarist Joep Pelt is wat we noemen een muzikale globetrotter. Hij reist al meer dan tien jaar de wereld over op zoek naar mensen om mee te ‘jammen’. Tien jaar geleden speurde hij in de Missisippi-delta naar oude blueshelden, later verkende hij de Malinese en Ethiopische muziekscene en in mei vertrekt hij weer naar Zuid-Afrika voor een nieuw avontuur. Deze week presenteerde hij, heel ‘gewoontjes’ in Paradiso, zijn nieuwe cd, ‘ I’m off’ getiteld. Wij gingen bij hem op de thee.

En verder aandacht voor de musical 'Hairspray' en voor de expositie 'Politiek in prent' in het Persmuseum in Amsterdam.

Deze uitzending van het programma Vrw. zkt. Knst. is uitgezonden op woensdag 21 april door de NPS. De presentatie was in handen van Isolde Hallensleben.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie