Uitzending
Vrw. zkt. Knst. - 12-5-2010

12-5-2010

Vrw. zkt. Knst.

837 x bekeken | 0 reacties
6
Deze week een compilatie-aflevering van ‘Vrw. zkt. Knst’.
Regisseur Johan Simons doet zijn laatste regie bij NTGent, voordat hij vertrekt naar de Münchner Kammerspiele, een enorm gezelschap in Duitsland. Met de hem vertrouwde acteurs werkt hij nu aan ‘La Grande Bouffe’, naar de beroemde film. Een stuk over decadentie en zich doodvretende mannen. Isolde zocht hem op bij het nuttigen van zijn Laatste Avondmaal.

Ze worden de wegberijders van de moderne kunst genoemd: Matisse, Picasso, Kandinsky, Van Dongen en nog veel meer kunstenaars van begin 20e eeuw. Diverse schilderijen van hen zijn uitgeleend door de Hermitage St. Petersburg en tot half september in de Amsterdamse Hermitage te zien. Kunsthistoricus Henk van Os was gastconservator van de expositie en hij liet ons een aantal van zijn favorieten zien.

In de bioscopen is momenteel 'Nowhere Boy' te zien, een film over de tienerjaren & de eerste rock'n roll-schreden van John Lennon in de jaren 50. Bij de première van de film verzamelde Leo Blokhuis diverse Nederlandse artiesten met een John Lennon-passie. Met hen nam hij in een bomvolle Amsterdamse Melkweg het oeuvre door. Het werd een gedenkwaardige avond.

Joost Swarte is vooral tekenaar, maar in opdracht van woning-corporatie Ymere ontwierp hij een huis in de Amsterdamse Willemsstraat en het mócht wat kosten. Om te kijken of alles wat hij bedacht heeft ook echt werkt, woonde Joost Swarte er een paar weken met vrouw & dochters. Niet alles is geworden zoals hij had bedacht…

Deze uitzending van het programma Vrw. zkt. Knst. is uitgezonden op woensdag 12 mei door de NPS. Te gast waren Henk van Os en Joost Swarte. De presentatie was in handen van Isolde Hallensleben.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie