Uitzending
Vrw. zkt. Knst. - 17-3-2010

17-3-2010

Vrw. zkt. Knst.

702 x bekeken | 0 reacties
6
De drie Nederlandse zusjes Leschan werkten in de jaren ’30 als zangtrio in Italië, onder de naam Trio Lescano. Benito Mussolini was dol op hun muziek, het schijnt zelfs dat hij verliefd was op één van de meisjes. Maar wist hij toen al dat zij joods waren? De zusjes worden bij theatergroep Orkater weer tot leven gewekt, in de muzikale voorstelling ‘De Meisjes van Mussolini’. Isolde ging bij ze langs.

Bijna 25 jaar was hij directeur van het CPNB: Henk Kraima. Aan de vooravond van zijn laatste Boekenbal sprak onze literatuurredacteur Kenneth van Zijl met Kraima. Welk Boekenbal was legendarisch? En wat was de beste rel die hij heeft meegemaakt?

Het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht speelt niet op het strijdtoneel in Uruzgan, maar bij ceremonies, feesten en partijen. Momenteel maakt het orkest een tournee door Nederland met hun ‘Concert for Freedom’, samen met Ellen ten Damme. Voelen zij zich muzikale militairen of militaire muzikanten? We vroegen het de drummer en klarinettist.

In Nijmegen geven ze deze week vrij baan aan de korte film, op het ‘Go Short festival’. Drama, komedie, horror, animatie, alle genres komen aan bod. In 'Vrw. zkt. Knst.' een exclusief voorproefje van één van de festivalfilms, een liefdesgeschiedenis in 3 minuten: ‘Post-it Love’.

In 'Op de valreep' aandacht voor de tentoonstelling van de portretten van Elizabeth Peyton in het Bonnefantenmuseum in Maastricht, en voor het performance-evenement 'From Dusk Till Dawn' in het Van Abbe-museum in Eindhoven.

Deze uitzending van het programma Vrw. zkt. Knst. is uitgezonden op woensdag 17 maart door de NPS. De presentatie was in handen van Isolde Hallensleben.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie