Uitzending
Vrw. zkt. Knst. - 14-4-2010

14-4-2010

Vrw. zkt. Knst.

731 x bekeken | 0 reacties
6
‘Ik hield van Hitler’ is de provocerende titel van een nieuw toneelstuk van Ton Vorstenbosch en Kiek Houthuijsen. De uitspraak komt uit de mond van Winifred Wagner, schoondochter van de beroemde componist. Zij vond Hitler vooral een ‘charmante en romantische man’…. Hoe kun je nou van Hitler houden? Misschien dat Nelly Frijda het weet, zij speelt Winifred Wagner. Isolde ging kijken bij de try-outs.

In de Blue Note zaal in Amsterdam werd afgelopen donderdag flink gezweet. Zes jazzbands van het conservatorium Amsterdam streden met elkaar voor een plaats in de finale van de Europese ‘Keep an Eye Jazz-award’. Want sta je in de finale, dan mag je het opnemen tegen je medestudenten uit Berlijn, Oslo, Londen of Parijs. Ervaring opdoen, netwerken en podium-uren maken. Maar het gaat natuurlijk vooral om de lol van het spelen…

Acht jaar geleden bewogen de dansers van Conny Janssen door de Alkmaarse vuilverbrandingscentrale, onder begeleiding van 8 cellisten. 'Vuil&Glass' werd een bejubelde productie en is nu opnieuw te zien, maar dan in het theater. Met nieuwe dansers en een andere vormgeving, maar nog steeds met het Cello Octet Amsterdam, een stapel matrassen en de hypnotiserende muziek van Philip Glass.

In 'Op de valreep' deze week de Malinese zangeres Fatoumata Diawara die momenteel door Nederland toert ihkv het Worldsessions-programma.
En aandacht voor de expositie 'De fantasiefabriek' in het Noordbrabants Museum in Den Bosch, over Nederlandse tekenfilm- en animatiekunstenaars.

In deze uitzending van Vrw. zkt. Knst. was Nelly Frijda te gast. De presentatie was in handen van Isolde Hallensleben. Deze uitzending van het programma Vrw. zkt. Knst. werd uitgezonden op woensdag 14 april door de NTR.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie