Uitzending
Vrw. zkt. Knst. - 28-4-2010

28-4-2010

Vrw. zkt. Knst.

1015 x bekeken | 0 reacties
7
Actrice Ricky Koole speelt de hoofdrol in de film ‘Sonny Boy’, naar het gelijknamige en veelgeprezen boek van Annejet van der Zijl.
Een dramatisch liefdesverhaal over een Hollandse vrouw met vier bloedjes van kinderen, die verliefd wordt op een Surinaamse zwemgod die bijna 20 jaar jonger is. En dat allemaal in 1928! De opnames zijn in volle gang. Isolde bezoekt de set en spreekt met de hoofdrolspelers en met regisseur Maria Peters.

De Hollandse meestergitarist Anton Goudsmit krijgt op 26 april de VPRO/Boy Edgar prijs 2010 uitgereikt in het Amsterdamse Bimhuis. Daar zullen al zijn bands – en daar zijn er nogal wat – aantreden. Documentairemaker Annemieke Tetteroo maakte eerder een portret van deze Hollandse original. Vol drank, badschuim en heel veel gitaargeweld.

Al 25 jaar werken ze samen: Marcel Musters en Joan Nederlof. Samen met Lineke Rijxman vormen ze het artistieke team van theatergroep Mugmetdegoudentand. Ze maken persoonlijke voorstellingen met als motto ‘Het is Nù’. Het jubileum wordt dit jaar gevierd met o.a. een tijdschrift, postzegels, een verjaardagskalender én een Iphone applicatie. En natuurlijk óók met een nieuwe voorstelling, ‘Verlichting light’'. Hoe hou je het 25 jaar leuk met elkaar...?

In 'Op de valreep' deze week de mode-tentoonstelling van Alexander van Slobbe in het Centraal Museum in Utrecht, en het veelgeprezen toneelstuk 'Gif' van NTGent, met Elsie de Brauw en Steven van Watermeulen in de hoofdrollen.

Deze uitzending van het programma Vrw. zkt. Knst. is uitgezonden op woensdag 28 april door de NPS. Te gast waren Ricky Koole en Maria Peters. De presentatie was in handen van Isolde Hallensleben.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie