Uitzending
Vrw. zkt. Knst. - 2-6-2010

2-6-2010

Vrw. zkt. Knst.

785 x bekeken | 0 reacties
6
Komend weekend is in Haarlem de 10e editie van de Stripdagen. En bij ‘strip’ denk je aan ‘Kuifje’, ‘Asterix & Obelix’ of ‘Suske en Wiske’, maar sinds een paar jaar hoor je steeds vaker over ‘The Graphic Novel’, een beeldroman met literaire kwaliteiten.
Afgelopen week presenteerden twee jonge tekenaars hun eerste graphic novel: Michiel van de Pol en Edith Kuyvenhoven. Laatstgenoemde tekende eerst over de avonturen van een cavia, maar ze heeft die vermomming van zich afgeschud en tekent nu over ‘zichzelf, God en haar oma’…

Een popversie van 'Die Zauberflöte', solisten die bij mensen thuis een aria komen zingen en een operakoor op de Coolsingel.…
Dat is allemaal te beleven tijdens de Rotterdamse Operadagen, die dit weekend van start gingen. Dit jaar spelen daar ook studenten van de theaterschool, in een uitvoering van ‘Carmen’ van George Bizet. Wij volgden de hoofdrolspeelster, de 18-jarige Francine.

Johnny van Doorn oftewel Johnny de Selfkicker overleed 20 jaar geleden. En dat wordt herdacht in zijn geboortestad Arnhem, tijdens het driedaagse literaire 'Wintertuinfestival’. Mitrailleursalvo's, brandbommen, raketwerpers - Johnny van Doorn bracht helse geluiden voort en raakte daarmee in een soort trance. Door sommigen werd hij als gevaarlijk beschouwd, in Arnhem werd hem de deur geweigerd... en nu krijgt ie een standbeeld! Johnny van Doorn, gek of geniaal?

In 'Op de valreep' het toneelstuk 'De caracal' met Olga Zuiderhoek, en de expositie 'Wolkendeken' van beeldend kunstenaar Paul de Reus in het Jan Cunen Museum in Oss.

Deze uitzending van het programma Vrw. zkt. Knst. is uitgezonden op woensdag 2 juni door NTR. Te gast was Johnny van Doorn. De presentatie was in handen van Isolde Hallensleben.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie