Uitzending
Deze uitzending is niet langer beschikbaar.
Vrw. zkt. Knst. - 20-10-2010

20-10-2010

Vrw. zkt. Knst.

957 x bekeken | 0 reacties
6
78 jaar is ie nu: Hans van Manen. En hij staat wederom aan de vooravond van een premičre bij het Nationale Ballet. Reinbert de Leeuw duwde hem de muziek van Hugo Wolfs 'Mignon-liederen' onder de neus. Van Manen maakte de nieuwe choreografie, 'Without Words', voor zijn muze Igone de Jongh en drie heren. Een choreografie over liefde, verlangen en het steeds weer afscheid moeten nemen.

Ooit wereldberoemd in Hilversum en nu in de Russische Hermitage: Jef Rademakers. Als tv-producent bedacht en maakte hij de 'Pin-up club' en 'Klasgenoten', maar zo'n 20 jaar geleden vond ie het wel mooi geweest. Hij trok zich terug in Belgiė en werd bij toeval, voor de aardigheid, kunstverzamelaar. Gewoon, omdat ie van kunst hield. Zijn collectie 19e-eeuwse schilderijen groeide en groeide, zodanig dat de Hermitage in Sint Petersburg deze grįįg wilde tentoonstellen.
'A romantic view' gaat de expositie heten. 'Vrw. zkt. Knst.' was erbij toen de Russische vrachtwagens werden volgeladen.

Acteur Sanne de Hartogh van toneelgroep Oostpool staat aan de vooravond van de rol der rollen in het stuk der stukken: Hamlet. Vier eeuwen liggen voor hem, grote Nederlandse acteurs als Erik Schneider, Pierre Bokma, Gijs Scholten van Aschat en Jacob Derwig gingen hem voor. En nu is het zijn beurt. Wat kun je als acteur nog toevoegen een stuk met zoveel geschiedenis?

Deze uitzending van het programma Vrw. zkt. Knst. is uitgezonden op woensdag 20 oktober door NTR. De presentatie was in handen van Isolde Hallensleben. Item is niet meer te bekijken
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie