Uitzending
Vrw. zkt. Knst. - 22-9-2010

22-9-2010

Vrw. zkt. Knst.

1193 x bekeken | 0 reacties
6
Waldemar Torenstra
hij lijkt een zondagskind, bij wie alles komt aanwaaien. Ooit begonnen bij ‘Goede Tijden Slechte Tijden’, toen de inbreker Gerrit in ‘Ja Zuster Nee Zuster’, vervolgens de hunk in ‘Zomerhitte en ‘Bride Flight’ en dit jaar zijn eerste vaderrol in ‘De gelukkige huisvrouw’. Het jongetje met de onbevangen blik werd onlangs zčlf vader. Wat dóet dat met hem? En helpt het hem nu hij de getergde zoon gaat spelen in de klassieker van Bordewijk, ‘Karakter’?

‘Het Paradijs’ beschreven in woorden én muziek, door één dichter en 20 blazers… Het Nederlands Blazers Ensemble en de Vlaamse schrijver Bart Moeyaert werken samen. Het resultaat: een boek, een CD en een héle mooie voorstelling.
Hoe ziet dat Paradijs van Bart Moeyaert er uit? In ieder geval ontbreken de appel en de slang….

‘May I Show You My Pictures?’ Onder deze titel is het werk van beeldend kunstenaar Berend Strik vanaf a.s. zaterdag te zien in Museum Het Valkhof. Zijn fotocollages zijn met kleurige borduursels bewerkt: familiefoto's, reis-impressies, pop- en pornoplaatjes. Ze tonen op het eerste gezicht een fleurige en alledaagse wereld, maar als je goed kijkt is die wereld helemaal niet zo gemakkelijk en geruststellend. In 'Vrw. zkt. Knst.' een fragment uit de documentaire die Els Dinnissen over hem maakte, en die ook op de tentoonstelling is te zien.

Een ode aan overleden schrijvers – dat bracht Aad Meinderts, directeur van het Letterkundig Museum over de hele wereld, nu te zien op de expositie ‘Een literaire roadtrip’. Bij ons een voorproefje van 1 van die 100 schrijvers: Marten Toonder.

Deze uitzending van het programma Vrw. zkt. Knst. is uitgezonden op woensdag 22 september door NTR. Te gast was Waldemar Torenstra. De presentatie was in handen van Isolde Hallensleben.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie