Uitzending
Vroege vogels TV - 10-3-2009

10-3-2009

Vroege vogels TV

794 x bekeken | 0 reacties
5
Wild wil wilg
Knotwilgen zijn karakteristiek voor het oer-Hollandse landschap. In deze tijd worden de wilgen geknot. Het afsnijdsel, de zogenaamde slieten, blijken een traktatie te zijn voor oer-Afrikaanse dieren als olifant en giraffe. Andrea brengt de slieten naar Blijdorp.

Keververhuizing
De privécollectie histeriden (ook wel spiegelkevers genoemd) van Piet Kanaar, bestaande uit ruim 30.000 exemplaren, verhuisde onlangs naar Museum Naturalis. We waren erbij.

Big Broeder
Net als vorig seizoen heeft de Vogelbescherming weer camera's geplaatst in nestkasten en bij broedplaatsen van verschillende vogels. Onder het motto 'Beleef de lente' kan het wel en wee van broedende vogels de klok rond worden gevolgd. Dit jaar opnieuw privébeelden van steenuil, torenvalk, ijsvogel, grote stern en lepelaar. Nieuw zijn de slechtvalk, de ooievaar en de koolmees. Een update onder de noemer Big Broeder.

Gebakken peren
De aardappel is in Nederland volksvoedsel nummer één. De aardbei is het zomerkoninkje bij uitstek. Maar er zijn niet veel mensen die al hebben kennisgemaakt met de aardpeer. Hoog tijd dat dat verandert, vinden de Vrienden van de Aardpeer. Ze proberen Menno te overtuigen.

Huisvriend
Van 11 tot en met 21 maart is het Boekenweek. Het thema is dit jaar 'De literaire Zoo', ofwel dieren in de literatuur. Daarom deze maand elke week een dichter, geïnspireerd door de dierenwereld en de vergankelijkheid van het leven. Vandaag het gedicht Huisvriend door John Schoorl.

Presentatie: Andrea van Pol en Menno Bentveld.

Deze uitzending van het programma Vroege vogels TV is uitgezonden op dinsdag 10 maart door de VARA. De presentatie was in handen van Menno Bentveld en Andrea van Pol.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee