Uitzending
Vroege vogels TV - 17-3-2009

17-3-2009

Vroege vogels TV

908 x bekeken | 0 reacties
5
Nieuwe lente, nieuw geluid
Cd's met vogelgeluiden zijn een opvallend commercieel succes. Maar hoe neem je die geluiden eigenlijk op? Andrea gaat heel vroeg op pad met een geluidsjager.

Vis is mis
Onderwaterfotograaf Dos Winkel zag de fauna onder de zeespiegel de afgelopen 25 jaar voor zijn ogen achteruit gaan. Hij schreef er een boek over, Wat is er mis met vis, en legt aan Menno uit wat er moet gebeuren om de vis van de ondergang te redden.

Big Broeder
Onder het motto Beleef de lente volgen camera's het wel en wee van broedende vogels de klok rond. De privébeelden van steenuil, torenvalk, ijsvogel, grote stern, lepelaar, slechtvalk, ooievaar en koolmees zijn te volgen via internet.

Geremd gebroed
Het voorjaar komt eraan en dan leggen vogels hun eieren. Die komen echter lang niet altijd uit. Aan de Universiteit van Nijmegen wordt onderzocht waarom sommige eieren het nooit tot vogel brengen. Andrea kijkt mee.

IJsvogel
Van 11 tot en met 21 maart is het Boekenweek. Het thema is dit jaar De Literaire Zoo, ofwel dieren in de literatuur. Daarom deze maand elke week een dichter, geïnspireerd door de dierenwereld en de vergankelijkheid van het leven. Het gedicht De IJsvogel door Ernest van der Kwast.

Presentatie: Andrea van Pol en Menno Bentveld.

Deze uitzending van het programma Vroege vogels TV is uitgezonden op dinsdag 17 maart door de VARA. Te gast waren Dos Winkel en Ernest van der Kwast. De presentatie was in handen van Menno Bentveld en Andrea van Pol.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble TV winactie Zet je beknibbel-wekker op Knibble en doe mee! Doe mee!