Uitzending
Vroege vogels TV - 10-2-2009

10-2-2009

Vroege vogels TV

762 x bekeken | 0 reacties
5
Minuscule geweldenaar
De zeggekorfslak is piepklein, maar in staat tot grote daden. Het drie millimeter grote diertje weet dankzij zijn beschermde status met enige regelmaat de aanleg van snelwegen en andere bouwprojecten te vertragen of te blokkeren. Andrea wil die geweldenaar wel eens zien.

Het gemak dient de mens
Een vergistingsinstallatie gekoppeld aan het toilet zorgt voor huizen die verwarmd worden met 'eigen' biogas. Menno zoekt uit hoe dat precies werkt.

Overstekend wild
De rubriek met aandacht voor dieren die nog net óf nog net niet te zien zijn in Nederland. Vandaag in het centrum van de belangstelling: de muskusrat.

Van huismus tot ringmus
Onlangs nog op nummer één bij de landelijke tuinvogeltelling, de huismus. Toch gaat de populatie al jaren systematisch achteruit. René Oosterhuis probeert uit te zoeken hoe dat komt. Daartoe brengt hij


samen met Andrea

gekleurde ringen aan rond de fragiele mussenpootjes

Late vogels
In de Ouderkerkerplas bivakkeren momenteel zo'n 25.000 smienten. Dat zijn er opmerkelijk veel, op een opmerkelijke plek, zo vlak onder de rook van Amsterdam. Bovendien, en dat is ook alweer opvallend, rusten deze smienten overdag en eten ze 's nachts.

Presentatie: Andrea van Pol en Menno Bentveld.

Deze uitzending van het programma Vroege vogels TV is uitgezonden op dinsdag 10 februari door de VARA. De presentatie was in handen van Menno Bentveld en Andrea van Pol.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble TV winactie Zet je beknibbel-wekker op Knibble en doe mee! Doe mee!