Uitzending
Vroege vogels TV - 24-2-2009

24-2-2009

Vroege vogels TV

716 x bekeken | 0 reacties
5
Sluipmoordenaars
Sluipwespen worden onder meer gebruikt in de biologische landbouw, in plaats van pesticiden. Maar kun je die minuscule beestjes eigenlijk leren welke schadelijke dieren ze moeten bestrijden? Onderzoekers in Wageningen proberen dat, met opmerkelijk resultaat.

Overstekend wild
De rubriek met aandacht voor dieren die nog net óf nog net niet te zien zijn in Nederland. Vandaag in het centrum van de belangstelling: de wolf.

Hitler-eiken
Amsterdam kent naast de alom bekende Anne Frank-kastanje nog meer bijzondere bomen. We portretteren twee historische bomen bij het Olympisch Stadion, in de volksmond bekend als de Hitler-eiken.

Knolgewas
Het Gelders paard is een veelzijdig inzetbaar paardenras. Oorspronkelijk veel gebruikt in de landbouw wordt het tegenwoordig ingezet in de (top)sport, maar ook bij de politie en als trekdier voor bijvoorbeeld de Gouden Koets. Omdat het ras in zijn voortbestaan wordt bedreigd, is het Gelders paard door de Stichting Zeldzame Huisdierrassen uitgeroepen tot ras van 2009. Andrea bestijgt de fokhengst Alexandro P.

Rietpluimen en rookpluimen
Landschapsbeheer is een belangrijke taak van natuurorganisaties. Om ruimte te scheppen voor flora en fauna werd onlangs de rietkraag langs het Alkmaarder Meer gemaaid en verbrand door medewerkers van het Noord-Hollands Landschap. Vroege vogels mocht mee.

Presentatie: Andrea van Pol en Menno Bentveld.

Deze uitzending van het programma Vroege vogels TV is uitgezonden op dinsdag 24 februari door de VARA. De presentatie was in handen van Menno Bentveld en Andrea van Pol.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee