Uitzending
Vroege vogels TV - 24-3-2009

24-3-2009

Vroege vogels TV

948 x bekeken | 0 reacties
5
Vis à vis met vis
Om onderzoek te doen naar de verspreiding van diersoorten, moet je wel weten waar je naar zoekt en moet je herkennen wat je vindt. De stichting RAVON geeft les aan vrijwilligers. We mochten mee op een cursus zoetwatervis herkennen.

Big Broeder
Onder het motto 'Beleef de lente' volgen camera's het wel en wee van broedende vogels de klok rond. De privé-beelden van steenuil, torenvalk, ijsvogel, grote stern, lepelaar, slechtvalk, ooievaar en koolmees zijn te volgen via internet. Een wekelijkse update onder de noemer Big Broeder.

Omslagpunt
Vijftien jaar geleden werd Omslag opgericht. Deze werkplaats voor duurzame ontwikkeling houdt zich sindsdien bezig met alle facetten van een mens- en milieuvriendelijke samenleving. We bezoeken de werkplaats en portretteren medeoprichter Dick Verheul.

Mierenstoker
Schrijver Hugo Brandt Corstius schreef in 'Mensenarm Dierenrijk' over zijn liefde voor mieren. Met hem en mierenkenner Peter Boer brengt Andrea een bezoek aan een mierenhoop.

Roadkill
'Tsjielp, tsjielp. De Literaire Zoo' is het Boekenweek-thema van 2009. Daarom bij ons deze maand elke week een dichter, geïnspireerd door de dierenwereld en de vergankelijkheid van het leven. Vandaag het gedicht Roadkill door Ingmar Heytze.

Veertien uilen
'Voor alle ramen en voor alle deuren stonden de mensen verbaasd en star, toen ze het wonder zagen gebeuren, dat daar een jonkheer liep te leuren met veertien uilen op een kar. Iedereen vond het een leuk idee, maar om ze zelf te hebben? Nee.' Dat dichtte Annie M.G. Schmidt decennia geleden. Fictie? Menno bezoekt een woonwijk waar zich veertien ransuilen gevestigd hebben.

Presentatie: Andrea van Pol en Menno Bentveld.

Deze uitzending van het programma Vroege vogels TV is uitgezonden op dinsdag 24 maart door de VARA. Te gast waren Hugo Brandt Corstius en Ingmar Heytze. De presentatie was in handen van Menno Bentveld en Andrea van Pol.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee