Uitzending
Vroege vogels TV - 7-4-2009

7-4-2009

Vroege vogels TV

763 x bekeken | 0 reacties
5
Tegels lichten
Duizendpoten, miljoenpoten en pissebedden zijn geen familie van elkaar. Ze delen wel hun leefgebied. Onder stenen, in vochtige kelders en in rottend hout tref je deze wriemelende wezentjes overal aan. Andrea gaat tegels lichten, gewapend met de onlangs verschenen Verspreidingsatlas Nederlandse landpissebedden.

Weiwater
Eeuwenlang hield Nederland zijn vijanden buiten met behulp van water. Bij dreiging werd de Hollandse waterlinie of de stelling van Amsterdam onder water gezet. Onlangs gebeurde dat opnieuw bij Fort Krommenie. Niet om vijanden te weren, maar om weidevogels te lokken.

Big Broeder
Onder het motto Beleef de lente volgen camera's het wel en wee van broedende vogels de klok rond. De privé-beelden van steenuil, torenvalk, ijsvogel, grote stern, lepelaar, slechtvalk, ooievaar en koolmees zijn te volgen via internet. Een update onder de noemer Big Broeder.

Met open armen
Het is lente en het kriebelt. Sommige dieren hebben wel heel bijzondere manieren van voortplanten, en één daarvan is de pijlinktvis. Menno gaat op zoek tussen de armen.

Aardappelmail
Aardappels zijn al eeuwenlang volksvoedsel nummer één, en bekend om de vele toepassingen. Koken, bakken en frituren. Maar dat je van de schillen ook goten kunt maken waar computerkabels doorheen lopen, is nieuw. Andrea jast een pieper.

Groen en eerlijk
De afgelopen maanden organiseerden Milieudefensie, Movies that matter en Vroege vogels een filmcompetitie onder het motto Wat is jouw groene, eerlijke wereld. De winnende inzending is bekendgemaakt op het Movies that matter-festival en wordt vanavond bij ons vertoond.

Presentatie: Andrea van Pol en Menno Bentveld.

Deze uitzending van het programma Vroege vogels TV is uitgezonden op dinsdag 7 april door de VARA. De presentatie was in handen van Menno Bentveld en Andrea van Pol.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble TV winactie Zet je beknibbel-wekker op Knibble en doe mee! Doe mee!