Uitzending
Vroege vogels TV - 31-3-2009

31-3-2009

Vroege vogels TV

779 x bekeken | 0 reacties
5
Vogelvrij verklaard?
De aalscholver ligt onder vuur: vanuit de visserij, vanuit Den Haag en ook vanuit Brussel komen aalscholver-onvriendelijke geluiden. Vissers beschouwen de aalscholver immers als een geduchte concurrent. Maar klopt dat eigenlijk wel? Andrea stapt in een bootje en bezoekt de aalscholver-kolonie op het vogeleiland De Kreupel.

Eat Green Together
Op 1 april start de Vegetariërsbond met de actie Eat Green Together. Dat vlees eten het milieu belast en, als het niet biologisch is, ook veel dierenleed veroorzaakt, is inmiddels wel bekend. Maar deze actie moet duidelijk maken dat het vooral ook heel gezellig kan zijn om vegetarisch te tafelen. Menno prikt een vorkje mee.

Big Broeder
Onder het motto Beleef de lente volgen camera's het wel en wee van broedende vogels de klok rond. De privébeelden van steenuil, torenvalk, ijsvogel, grote stern, lepelaar, slechtvalk, ooievaar en koolmees zijn te volgen via internet.

Toontje lager
Evolutie is een kwestie van eeuwen of zelfs millennia. Maar sommige veranderingen vinden veel sneller plaats. Zo blijkt uit onderzoek dat koolmezen in de stad al snel hoger zingen dan hun soortgenoten op het platteland, om boven het verkeerslawaai uit te komen. Andrea betreedt, slechts gewapend met een opname-apparaat, de urban jungle.

Niemand weet waar de dieren sterven
Tsjielp, Tsjielp, de Literaire Zoo is het Boekenweekthema van 2009. Daarom is er deze maand elke week een dichter, geďnspireerd door de dierenwereld en de vergankelijkheid van het leven. Het gedicht Niemand weet waar de dieren sterven door Alexis de Roode.

Presentatie: Andrea van Pol en Menno Bentveld.

Deze uitzending van het programma Vroege vogels TV is uitgezonden op dinsdag 31 maart door de VARA. Te gast was Alexis de Roode. De presentatie was in handen van Menno Bentveld en Andrea van Pol.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble TV winactie Zet je beknibbel-wekker op Knibble en doe mee! Doe mee!