Uitzending
Vroege vogels TV - 3-2-2009

3-2-2009

Vroege vogels TV

751 x bekeken | 0 reacties
5
Geverfde vogels
Bij schilders uit de Gouden Eeuw denken de meeste mensen aan Rembrandt en Vermeer. Maar de beroemdste vogelschilder uit die tijd was Melchior d'Hondecoeter. Het Rijksmuseum wijdt een tentoonstelling aan hem en Andrea ging kijken.

Leven van de wind
Hoewel Nederland niet voorop loopt in het gebruik van windenergie kijkt niemand vreemd op van een windmolen in het landschap. Dat was dertig jaar geleden wel anders, toen Henk Lagerweij zijn eerste molen ontwierp. Portret van een pionier.

Overstekend wild
Rubriek met aandacht voor dieren die nog net f nog net niet te zien zijn in Nederland. Vandaag in het centrum van de belangstelling: de dwerggans.

Groene letters
Een nieuw wapen in de strijd tegen inkt- en papierverspilling: het Ecofont, een milieuvriendelijk lettertype. Menno geeft tekst en uitleg.

Piepjong
Ook kinderen en jongeren hebben belangstelling voor wat groeit en bloeit. Dat bewijst onder andere de jeugdvogelclub Zuid-Kennemerland. Die mocht onlangs de Zilveren Maan-prijs in ontvangst nemen. Vroege Vogels mocht mee op excursie.

Presentatie: Andrea van Pol en Menno Bentveld.

Deze uitzending van het programma Vroege vogels TV is uitgezonden op dinsdag 3 februari door de VARA. De presentatie was in handen van Menno Bentveld en Andrea van Pol.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble TV winactie Zet je beknibbel-wekker op Knibble en doe mee! Doe mee!