Uitzending
Radar - 18-2-2019

18-2-2019

Radar

1243 x bekeken | 0 reacties
7
Vooral de inwoners van de provincies Limburg, Noord-Brabant en Gelderland kunnen te maken krijgen met chemisch afval wat op hun terrein gedumpt wordt. Zij moeten zelf opdraaien voor de kosten voor het verwijderen van het afval. Deze kosten kunnen oplopen tot duizenden euro's. Voorheen was de regel dat een gedeelte vergoed kon worden vanuit een landelijke subsidieregeling, maar deze regeling dreigt te verdwijnen. Waarom wordt het niet meer vanuit het Rijk betaald?

Een echtpaar sluit een ABN Amro spaarhypotheek af, die ze aan het eind volledig aflossen. Daarnaast sluiten ze voor de zekerheid twee overlijdensrisicoverzekeringen (ORV) af. Mocht n van beiden vr de einddatum komen te overlijden, dan blijft de achterblijver niet met een enorme schuld zitten. Dit blijkt toch anders te zitten. Bij overlijden keert de ORV ongeveer de helft van hun hypotheek uit. Het deel dat ze al die jaren zlf sparen in hun spaarhypotheek gaat vervolgens linea recta naar ABN Amro. Hierdoor blijf je ongewild alsnog zitten met een enorme restschuld. Radar legt de constructie uit. En wat gaat ABN Amro doen voor haar klanten?

De presentatie was in handen van Antoinette Hertsenberg. Deze uitzending van het programma Radar werd uitgezonden op maandag 18 februari door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie