Uitzending
Radar - 4-2-2019

4-2-2019

Radar

1543 x bekeken | 0 reacties
6
Lekkage in je huis is balen, vooral omdat je het niet zelf kunt oplossen. Je vindt op internet de Lekdetectiecentrale die langs kan komen om het op te lossen. Ze komen langs, maar kunnen de lekkage niet vinden. Je betaalt hier ruim 350 euro cash voor en het amateuristische schaderapport wordt niet geaccepteerd door je verzekeringsmaatschappij. Radar krijgt veel klachten over de Lekdetectiecentrale. Is de werkwijze van het bedrijf onkunde of is er meer aan de hand?

Het wordt nu toch echt steeds concreter: een staatsbank. De Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR) heeft er onlangs een rapport over gepubliceerd. Een van de aanbevelingen is 'een publiek verankerd alternatief voor betalen en sparen, naast de huidige (commerciële) banken'. Dit kan volgens de WRR de vorm van een bank aannemen, al dan niet door de overheid opgezet, die zich 'alleen met betalen en sparen bezighoudt'. Al in 2016 blijkt uit een enquête onder de Radar-testpanelleden dat zo'n 80% daarvan vóór een staatsbank is. En dat percentage is anno 2019, na het uitdoen van dezelfde enquête, nog steeds zo hoog. Rest nu de vraag: hoe moet die staatsbank eruit gaan zien?

De presentatie was in handen van Antoinette Hertsenberg. Deze uitzending van het programma Radar werd uitgezonden op maandag 4 februari door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie