Uitzending
Radar - 18-3-2019

18-3-2019

Radar

1067 x bekeken | 0 reacties
7
Je zoon is afhankelijk van een epilepsiemedicijn. Zo afhankelijk dat als hij het niet slikt, je bij elke aanval die hij krijgt 112 moet bellen, meerdere keren per week. Zo heftig zijn de aanvallen. Sterker nog, als hij de medicatie niet slikt, overleeft hij het niet. En dan kom je bij je apotheek en vertellen ze je dat het medicijn niet meer leverbaar is. Niet door een tekort, maar omdat er sprake is van een quotum vanuit de fabrikant die het medicijn maakt.

Van de week in het nieuws: De Kamer van Koophandel (KVK) stopt met het doorverkopen van adressenbestanden van zzp'ers. Al vaker besteedde Radar aandacht aan bedrijven die gebruikmaken van deze bestanden om vervolgens via colportage zzp'ers aan dure, ongewilde abonnementen voor bijvoorbeeld energie te krijgen. Dat de KVK deze stap zet is goed nieuws, maar zijn de zzp'ers nu af van de ongevraagde telefoontjes en bezoekjes van verkopers? En waarom stopt de KVK pas vanaf juli met het doorverkopen met de bestanden?

De presentatie was in handen van Antoinette Hertsenberg. Deze uitzending van het programma Radar werd uitgezonden op maandag 18 maart door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie